φεστιβάλ

Η διοργάνωση και η διαχείριση εκδηλώσεων είναι μια από τις βασικές μου δραστηριότητες, η οποία έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, κυρίως μέσω της συνεχούς παρακολούθησης επιμορφωτικών, διαδικτυακών προγραμμάτων που διοργανώνουν πανεπιστήμια τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Ενδεικτικά αναφέρω ένα από τα πιο πρόσφατα εκπαιδευτικά αντικείμενα στα οποία συμμετείχα το οποίο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα την Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων. 

μουσικό φεστιβάλ ΑΡΤΕΜΙΣ

Σε επίπεδο διοργάνωσης, είμαι οργανωτικό μέλος του Φεστιβάλ Μουσικής "ΑΡΤΕΜΙΣ", ενός φεστιβάλ με ποιοτικά χαρακτηριστικά που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό και έχει στόχο την ανάδειξη του δυνατότερου μέσου επικοινωνίας, τη μουσική. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο "ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΑΛΛΙΑΡΑ" και περιλαμβάνει κυρίως συμμετοχές παιδικών, νεανικών και μικτών χορωδιών καθώς και συμφωνικών, έγχορδων & πνευστών ορχηστρών. Σε τεχνολογικό επίπεδο, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ηχογραφούνται και μαγνητοσκοπούνται (πολυ-κάναλα και πολυ-κάμερα αντίστοιχα), καθώς και μεταδίδονται ζωντανά μέσω internet. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, βασικός παράγοντας επιτυχίας είναι και η συμμετοχή εθελοντών, μαθητών αλλά και φοιτητών, που αποδεικνύουν το ενδιαφέρον της νέας γενιάς για τα πολιτιστικά δρώμενα και την προβολή του εθελοντισμού ως πρότυπο προσφοράς στα κοινά.


οργανωτική επιτροπή

ηραία - πυθαγόρεια

Το Φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια» είναι το μόνο φεστιβάλ στην Ελλάδα που αντλεί την έμπνευσή του από την φιλοσοφική και την επιστημονική σκέψη της Ιωνίας όπως αυτή διαμορφώθηκε από τους εκπροσώπους της Πυθαγόρα, Θαλή, Αναξίμανδρο και άλλους. Είναι ένας θεσμός που έχει τις ρίζες του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Σάμου με αναφορά και στον διεθνή ορίζοντα, ενώ προσελκύει το ενδιαφέρον των σημαντικότερων επιστημόνων, καλλιτεχνών, φιλοσόφων και καθίσταται ένα δυναμικό κέντρο σύγχρονου πολιτισμού.


Από το 2010 έχω την ευθύνη της διεύθυνσης παραγωγής και για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Σωτήρη Μαργιωρή, συγκεντρώνουμε τις προτάσεις, προετοιμάζουμε τις ενημερώσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές του Δήμου Σάμου (στον οποίο και ανήκει η ευθύνη της διοργάνωσης) καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες, ξεκινώντας στα τέλη Μαΐου. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 15 - 20 Αυγούστου με την αναπαράσταση της αρχαίας γιορτής των Ηραίων και την πομπή από το ναό της Ήρας στο λιμάνι του Πυθαγορείου, ενώ περιλαμβάνονται αθλητικοί αγώνες και θεατρικές αναπαραστάσεις. Για το 2016, το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. διεύθυνση παραγωγής

στιγμιότυπα